Waar ligt het omslagpunt voor diesel?

Waar ligt het omslagpunt voor diesel?

Volgens ALD is het vandaag de dag in bijna alle gevallen gunstiger en voordeliger om een benzineauto te verkiezen boven een diesel. Het bedrijf heeft berekend dat het omslagpunt waar een dieselauto goedkoper dan een benzineauto wordt, tegenwoordig niet meer op 35.000 kilometer, maar op 47.000 kilometer ligt.

Hoeveel moet je rijden voor een diesel?

Een moderne diesel verbruikt 1 op 18 a 1 op 23 (een moderne benzine verbruikt daarentegen 1 op 13 a 1 op 15. ) . Diesel is ongeveer € 34 eurocent per liter goedkoper dan benzine. Al bij al maakt dit dat het omslagpunt van een moderne diesel al tussen de 10.000 a 15.000km ligt.

Wat is beter diesel of benzine?

Keuze voor diesel of benzine medebepaald door omslagpunt De brandstofprijs van diesel ligt een stuk lager dan van benzine. Bovendien is een dieselmotor over het algemeen zuiniger, en heeft deze dus een lager verbruik. De wegenbelasting van een dieselauto ligt echter een stuk hoger dan van een benzineauto.

Hoeveel km diesel of benzine?

Wel ligt het verbruik van een LPG-auto ongeveer 30% hoger dan een dieselauto. Er wordt over het algemeen als maatstaf gehanteerd dat je bij een nieuwe auto beter kan kiezen voor benzine als je minder dan 15.000 kilometer per jaar rijdt. Als je meer dan 35.000 kilometer per jaar rijdt is Diesel of LPG altijd goedkoper.

Kan een diesel uit berekenen?

Zo is bijvoorbeeld het aantal kilometers dat je per jaar rijdt belangrijk om te bepalen waar voor jou het omslagpunt diesel of benzine ligt. Ook de punten motorrijtuigenbelasting, brandstofkosten, afschrijving en onderhoud zijn belangrijk om mee te nemen bij het bepalen van het omslagpunt diesel en benzine.

Wat kost een diesel in de wegenbelasting?

Voor de dieselauto’s tot 850 kg bedraagt de wegenbelasting ongeveer € 54 per maand. Per 100 kg gewichtstoename bedraagt de toename van de wegenbelasting € 12 per maand. Bij een benzineauto bedraagt de wegenbelasting ongeveer 10 % van de vaste autokosten, bij een dieselauto is dit 20 %.

Kan een diesel voor mij uit?

Grofweg ligt het omslagpunt voor gebruikte auto’s tussen de 15.000 en 30.000 kilometer per jaar. Als je meer dan 30.000 kilometer per jaar rijdt, dan is diesel bijna altijd voordeliger.

Is benzine of diesel goedkoper?

Benzine lijkt in eerste oogopslag duurder dan diesel, maar als je niet veel kilometers rijdt is benzine uiteindelijk toch goedkoper. Dit komt omdat de wegenbelasting van benzine goedkoper is dan de wegenbelasting van diesel. Diesel wordt dus pas interessant als je veel kilometers rijdt.

Waarom kiezen voor diesel of benzine?

Benzine of diesel? Bij de brandstofkeuze hangt alles af van de manier waarop u uw auto gebruikt. Een diesel kost meer bij de aankoop dan een benzinemodel, maar hij verbruikt minder en de prijs voor een liter brandstof ligt (voorlopig nog) lager. Sinds de fiscale hervorming van 2016 verkleint dit verschil echter.

Kan ik beter dan benzine of diesel?

Als je vele kilometers per jaar rijdt, is het verstandig om een diesel te rijden. De brandstofprijs van diesel ligt lager dan die van benzine. Dus hoe meer kilometers, hoe goedkoper je rijdt. Echter is de wegenbelasting van een diesel aanzienlijk hoger dan die van een benzineauto.

Kan diesel uit?

Kan diesel rijden uit?

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top