Waarom Universiteit Leiden?

Waarom Universiteit Leiden?

Universiteit Leiden is de oudste universiteit van Nederland en heeft al ruim vier eeuwen wereldwijd een goede reputatie. We hechten grote waarde aan vrijheid van geest, van denken en spreken. We gaan de discussie niet uit de weg. Wat ons bindt, is de zoektocht naar oplossingen voor actuele mondiale vraagstukken.

Welke Faculteit is rechten?

Onze Faculteit der Rechtsgeleerdheid is een van de zeven faculteiten van de Universiteit Leiden. Jaarlijks kiezen ruim 1000 studenten voor een studie Rechtsgeleerdheid, Notarieel recht, Fiscaal recht of Criminologie.

Waarom naar de universiteit?

Universiteit (wo) De universiteit is gericht op onderzoek doen. Daarnaast doe je ook zelf wetenschappelijk onderzoek. Je bent vooral theoretisch bezig. Vergeleken met een hogeschool biedt de universiteit minder structuur en meer vrijheid.

Wat houd Rechtsgeleerdheid in?

Rechtsgeleerdheid of rechtswetenschap is de wetenschap van het recht. De universitaire studie rechtsgeleerdheid wordt in de volksmond veelal rechten genoemd. Iemand die het doctoraaldiploma (Nederland) of licentiaatsdiploma (Vlaanderen) rechten behaald heeft, mag zichzelf Master of Laws (LL. M.)

Wat is er bijzonder aan de Stichting van de universiteit van Leiden?

De Universiteit Leiden is vertegenwoordigd in de Stichting Academisch Erfgoed, een stichting die als doel heeft om universitaire collecties en cultuurschatten in stand te houden.

Is Leiden een leuke studentenstad?

Leiden is een echte studentenstad en heeft alles in huis om van jouw studententijd een onvergetelijke tijd te maken. En als groeiende en internationaal georiënteerde studentenstad biedt Den Haag jou een mooie mix voor een geweldige studententijd. Het historische en levendige Leiden lijkt wel gemaakt voor studenten.

Is criminologie numerus fixus?

Wil jij beginnen aan de bacheloropleiding Criminologie aan de Universiteit Leiden? Bij deze opleiding geldt een selectieprocedure (Numerus Fixus). Dit betekent dat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is en dat je je voor 15 januari moet hebben aangemeld.

Kan ik rechten studeren?

Sinds een aantal jaren is er ook een hbo-opleiding Rechten. Deze opleiding is praktijkgerichter dan de universitaire variant. Na afronding van de opleiding kun je als hbo-jurist aan de slag bij de overheid, het bedrijfsleven en bij juridisch detacheerders.

Kan je van hogeschool naar universiteit?

In theorie kan je met een graduaats- of professioneel bachelordiploma van de hogeschool meteen aan de slag. Nog niet klaar om afscheid te nemen van je studentenleven? Dan kan je via een schakelprogramma vlot doorstromen naar de universiteit om alsnog een master te behalen.

Heb je herfstvakantie op de universiteit?

Geen verplichte schoolvakanties voor mbo en hoger onderwijs In het middelbaar beroepsonderwijs en hoger onderwijs zijn er geen verplichte data voor de schoolvakanties. Ook zijn er geen adviesdata. Mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten mogen hun vakantiedata zelf bepalen.

Wat kan ik met een rechtenstudie?

Mogelijke beroepen

  • Advocaat. Als advocaat help je cliënten bij het oplossen van hun juridische problemen.
  • Officier van Justitie. Als Officier van Justitie vertegenwoordig je het Openbaar Ministerie.
  • Rechter.
  • Bedrijfsjurist.
  • Notaris.
  • Beleidsmedewerker juridische zaken.
  • Jurist bij de Europese Commissie.
  • Jurist bij een NGO.

Welke vakken heb je nodig om rechten te studeren?

De vakken die je in het eerste studiejaar volgt zijn: Algemene Rechtswetenschap, Rechtsgeschiedenis, Staatsrecht, Bestuursrecht, Burgerlijke Recht, Strafrecht en Juridische Onderzoeksvaardigheden. Het studieprogramma tijdens het tweede en derde studiejaar is afhankelijk van de door jou gekozen afstudeerrichting.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top