Mika lohi kalakeittoon?

Mikä lohi kalakeittoon?

Täyteläisen ja kermaisen kalakeiton saat käyttämällä raaka-aineena rasvaista kalaa, kuten lohta tai kirjolohta ja lorauttamalla keiton joukkoon ruokakerman sijaan kuohukermaa. Juhlavuutta ja lisää makua kalakeittoon saat lisäämällä joukkoon hieman pilkottua Kalaneuvoksen kylmäsavustettua kirjolohta.

Mitä vihanneksia kalakeittoon?

– Perinteiseen kalakeittoon ei sinänsä tarvita muuta, kuin sipulia, perunaa ja purjoa. Lisäämällä tarjolla olevia kasviksia ja vaikka sesongin sieniä saa todella kivaa vaihtelua perinteiseen keittoon. Vaihtelua voi kokin mukaan hakea myös tuoreesta fenkolista ja fenkolin ja tillin siemenistä.

Mitä tehdä lohen Perkuujätteistä?

Meillä lohikeitto tehdään aina kalan perkuujätteistä. Itse asiassa keittämällä lohenperkeet keitosta tulee maukkaampaa kuin pelkällä filepalalla tehden. Ja yhdestä perkeestä päineen todellakin syntyy iso ja maukas keitto.

Miten tehdään kalakeitto?

Valmistus

 1. Kuumenna vesi ja liemikuutiot kiehumispisteeseen. Lisää sen joukkoon hienonnettu sipuli, maustepippurit ja laakerinlehdet.
 2. Kuori perunat ja paloittele ne lohkoiksi tai kuutioiksi. Lisää perunat kiehuvaan liemeen ja keitä ne puolikypsiksi eli noin 10 minuuttia.
 3. Irrota lohesta nahka.

Millä maustaa kalakeitto?

Perinteisen kalakeiton mausteeksi sopivat kokonaiset maustepippurit, laakerinlehti sekä sipuli. Kalakeiton joukkoon voi lorauttaa kermaa tai jättää keiton kirkasliemiseksi. Perinteisen makumaailman sijaan keittoon voi ottaa vaikutteita maailmalta.

Onko kalakeitto terveellistä?

Keitto on helppo tapa lisätä kasvisten syöntiä. Terveellinen keitto on kevyt, mutta pitää silti nälän pitkään. Keitto onkin mainio valinta, kun ruokavalio vaatii pientä oikaisua. Kalakeittoon saat helposti vaihtelua kun käytät eri kalalajeja tai lisäät joukkoon desin verran katkarapuja (37 kcal).

Mitä kasviksia Lohikeittoon?

Kalakeitto raikastuu, kun liemen maustaa sitruunaruoholla ja joukkoon lisää runsaasti kasviksia….Ainekset.

1 ¼ l kalalientä
1 kpl sitruunaruohoa
½ (150 g) kukkakaalia
½ (150 g) parsakaalia
1 – 2 (150 g) porkkanaa

Millä Maustan Kalakeiton?

Kalakeiton maustamiseen kannattaa käyttää tuoretta tai pakastettua tilliä. Älä vaan erehdy laittamaan kuivattua tilliä! Myös ruohosipuli sopii kalakeittoon. Mustapippuri on lempimausteeni, ja sitä menee myös kalakeittoon rouhittuna.

Mihin Kalalientä käytetään?

Kalaliemeen voi käyttää ruuanlaitosta jääneitä kalojen päitä, ruotoja, nahkoja ja häntiä. Kidukset ja silmät kannattaa poistaa ennen liemeksi keittämistä, koska niistä voi tulla liemeen epämiellyttävää makua.

Mitä laittaa Kalakeittoon?

Perinteisen kalakeiton mausteeksi sopivat kokonaiset maustepippurit, laakerinlehti sekä sipuli. Kalakeiton joukkoon voi lorauttaa kermaa tai jättää keiton kirkasliemiseksi.

Miten tehdään Siskonmakkarakeitto?

Valmistus

 1. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutio ja pippurit.
 2. Kuori ja kuutioi perunat. Pane ne kiehumaan 10-15 minuutiksi. Kaada joukkoon jäiset keittojuurekset.
 3. Purista siskonmakkaramassaa kuorestaan pieniksi palloiksi keittoon. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Tarkista perunoiden kypsyys.

Miten teen Lohikeiton?

Kermainen lohikeitto

 1. Mikäli sinulla on kokonaisen kalan perkeet, keitä niistä ensin liemi keittoa varten.
 2. Pese ja kuori kasvikset.
 3. Kuumenna kalaliemi tai vesi kiehuvaksi.
 4. Poista lohifileestä nahka ja ruodot.
 5. Lisää keittoon kala, kerma ja suola.
 6. Tarjoa ruisleivän kanssa.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top