Hoe bereken je de graden van de hoek?

Hoe bereken je de graden van de hoek?

Deze knop gebruik je nu om de graden van de hoek te berekenen. Hoek berekenen met de cosinus formule Cosinus = aanliggende zijde / schuine zijde. Als de aanliggende zijde 6,7 centimeter is en de schuine zijde 10 centimeter is, dan is de uitkomst 0,67.

Wat is een rechte hoek 90 graden?

Zoals hierboven vermeld heeft een rechte hoek 90 graden. Een hoek groter dan 0 maar kleiner dan 90 graden, is een scherpe hoek. Een hoek groter dan 90 maar kleiner dan 180 graden is een stompe hoek. Een hoek van 180 graden is een gestrekte hoek, terwijl een hoek van meer dan 180 graden een inspringende hoek is.

Welke manier is het meten van hoeken?

De meest gebruikte manier voor het meten van hoeken is in graden, waarbij een volledige cirkel 360 graden is. Je kunt de hoek in een veelhoek berekenen als je de vorm van de veelhoek kent en de grootte van de andere hoeken of, in het geval van een rechthoekige driehoek, als je weet wat de grootte is van de twee zijden. Stappen.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top