Care este atmosfera rarefiata a planetei Mercur?

Care este atmosfera rarefiata a planetei Mercur?

Planeta Mercur are o atmosfera rarefiata compusa din hidrogen, heliu, oxigen, sodiu, calciu, potasiu si vapori de apa.

Ce este compozitia atmosferica a lui Mercur?

Compozitia atmosferica a lui Mercur este: 95,32% dioxid de carbon; 2,7% azot; 1,6% argon; 0,13% oxigen; 0,07% monoxid de carbon; 0,03% vapori de apa; 0,0013% oxid nitric si urme de gaz (inclusiv kripton si metan, printre altele). In anul 2008, nava spatiala MESSENGER a descoperit vapori de apa in atmosfera lui Mercur.

De ce s-a disipat atmosfera originala a lui Mercur?

Atmosfera originala a lui Mercur s-a disipat la scurt timp dupa ce s-a format planeta, acum 4,6 miliarde de ani, odata cu restul sistemului solar. Acest lucru s-a intamplat datorita gravitatiei mai mici a lui Mercur si datorita faptului ca, fiind atat de aproape de soare, aceasta planeta primeste in mod constant loviturile vanturilor solare.

Care este temperatura medie pe suprafața planetei Mercur?

Temperatura medie la suprafața planetei Mercur este de 452 K (179 °C), dar variază între 90 K (-183 °C) și 700 K (427 °C), din cauza lipsei atmosferei; în comparație, temperatura pe Pământ variază cam 80 K. Lumina solară pe suprafața planetei Mercur este de 6,5 ori mai intensă decât pe Pământ, cu o valoare a constantei solare de 9,13 kW/m 2.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top