Waarom maak je een pop?
Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een handig instrument waarmee je het beste in je werknemers naar boven kunt halen. Je maakt met dit plan concrete afspraken over de loopbaan van een werknemer. Deze afspraken zijn gebaseerd op de persoonlijke ambities van je werknemer en de doelstellingen van je bedrijf.
Is een pop verplicht?
POP-gesprekken richten zich op de uitvoering van een persoonlijk ontwikkelingsplan. Veel organisaties werken met deze gesprekken, mede doordat het in veel CAO’s verplicht is gesteld. Samen met de medewerker stel je een plan op waarin je concrete afspraken maakt over zijn loopbaan en ontwikkeling.
Hoe voer je een pop-gesprek?
Goed POP-gesprekken voeren
- Zorg voor een goede voorbereiding en uitnodiging.
- Voer een openhartig en geïnteresseerd gesprek.
- Stel ontwikkeldoelen vast.
- Help de werknemer met het uitwerken van het definitieve plan.
- Geef vervolg aan de afspraken en blik samen terug.
Wat bespreek je in een pop-gesprek?
Tijdens het POP-gesprek bespreken medewerker en leidinggevende de ontwikkelwensen en -mogelijkheden van de medewerker. Samen leg je concrete ontwikkeldoelen en prioriteiten vast. En maak je praktische afspraken. Het resultaat van dit gesprek is een persoonlijk ontwikkelingsplan.
Waarom een ontwikkelplan?
Waarom een persoonlijk ontwikkelingsplan? Het werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan helpt werknemers hun ambities boven tafel te krijgen. Met behulp van het persoonlijk ontwikkelingsplan kunnen werknemers blijven leren en zich ontwikkelen binnen het kader van hun werk.
Hoe vul ik een pop in?
De inhoud van een POP-formulier
- Doelen. Wat wil je bereiken?
- Competenties. Waar staat je nu: Wat zijn je sterke competenties?
- Acties. Welke acties ga je ondernemen?
- Tijdsindeling. Hoeveel tijd ga je aan je acties besteden?
- Benodigdheden. Wat heb je nodig om je doelen te bereiken?
Hoe ziet een pop er uit?
Een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een plan waarin je schrijft wat je wilt bereiken op je werk en hoe je dat gaat doen. Korte of lange termijn, het kan allemaal. Dit plan bespreek je daarna met je werkgever om te kijken welke stappen je zelf kunt uitvoeren en bij welke je hulp nodig hebt.
Hoe vaak pop gesprek?
Een formeel Plannings- of POP-gesprek: deze hou je zo vaak als dat binnen jouw organisatie is vastgelegd: vaak eenmaal per jaar. Check daarvoor de gesprekscyclus van jouw organisatie. Soms is het POP-gesprek ook onderdeel van het beoordelings- of functioneringsgepsrek.
Hoe vaak pop-gesprek?
Wat is een pop in de zorg?
Hoe ziet een ontwikkelplan eruit?
Schrijf in je persoonlijk ontwikkelingsplan wat je leuk vindt aan je baan of studie, en wat je minder leuk vindt. Maak ook een lijstje van vaardigheden waar je goed in bent en een lijstje van skills die jij verder wilt ontwikkelen. kijk naar de toekomst: Hoe ziet jouw droombaan eruit?
Waarom persoonlijk ontwikkelingsplan?
Het werken met een persoonlijk ontwikkelingsplan helpt werknemers hun ambities boven tafel te krijgen. Werkgevers willen werknemers die zich verder ontwikkelen. Met behulp van het persoonlijk ontwikkelingsplan kunnen werknemers blijven leren en zich ontwikkelen binnen het kader van hun werk.