Hoe voorkom je aankomen door de pil?

Hoe voorkom je aankomen door de pil?

Meestal is de gewichtstoename tijdelijk doordat je de eerste maanden meer vocht vasthoudt. Soms blijf je zeker bij de iets zwaardere pillen vocht vasthouden en is het aan te raden iets minder zout te eten.

Welke anticonceptie zorgt niet voor gewichtstoename?

De hormoonspiraal, prikpil en het implantatiestaafje veroorzaken niet meer gewichtstoename dan andere anticonceptiva. Deze anticonceptiemiddelen met enkel progestagenen stonden erom bekend dat ze meer gewichtstoename veroorzaken dan combinatiepreparaten van oestrogeen en progestageen, zoals de pil.

Wat zijn de nadelen van de pil?

Bijwerkingen

  • Doorbraakbloedingen of spotting (vooral in de eerste maanden)
  • Hoofdpijn.
  • Verminderd libido.
  • Pijnlijke of gespannen borsten.
  • Stemmingswisselingen.
  • Emotionele of sombere stemming.
  • Vocht vasthouden.
  • Gewichtstoename.

Kun je aankomen van de pil?

Er is is geen onderzoek dat aantoont dat vrouwen blijvend aankomen door het slikken van de pil. De moderne anticonceptiepil bevat namelijk zo’n lage dosis aan oestrogeen, dat dit in principe niet kan zorgen voor gewichtstoename.

Hoeveel kan je aankomen door gebruik van de pil?

Een systematic review van 44 studies naar de inname van anticonceptiemiddelen met een combinatie van hormonen laat geen significante verschillen zien rond het gewicht (1). Er wordt geen tot een minimaal verschil gezien en bij slechts vijf studies is een gewichtstoename van twee kilogram aangetoond.

Kan je dikker worden door de pil?

Wanneer je begint met het slikken van de pil, dan kan je lichaam door de hormonen in de pil wat meer vocht vasthouden. Dit kan zo’n drie tot zes maanden duren, daarna zal het vocht vanzelf verdwijnen. Er is is geen onderzoek dat aantoont dat vrouwen blijvend aankomen door het slikken van de pil.

Wat zijn de gevolgen van de pil?

Bijwerkingen van de pil komen vooral voor als u met de pil begint. Voorbeelden zijn gevoelige of gespannen borsten; hoofdpijn; stemmingsveranderingen; misselijkheid; gewichtstoename of doorbraakbloedingen. Ze gaan doorgaans binnen enkele dagen tot maanden over. Houdt u er last van, overleg dan met uw huisarts.

Is het goed om te stoppen met de pil?

Je kunt op elk moment stoppen met de pil, maar vaak wordt geadviseerd om je strip af te maken. Tijdens de onttrekkingsbloeding die volgt ben je gewoon nog beschermd. Pas op de dag dat je aan een nieuwe strip zou beginnen, maakt je lijf zich op om de natuurlijke cyclus weer over te nemen.

Wat gebeurt er als je de pil gebruikt?

De hormonen in de pil zorgen dat er juist géén eicel vrijkomt. Ze beïnvloeden ook de baarmoederwand, zodat een bevrucht eitje zich daar niet kan nestelen. Bovendien wordt het slijm in de baarmoederhals dikker, waardoor zaadcellen minder goed in de baarmoeder kunnen doordringen.

Kun je aankomen van een spiraal?

“Jazeker. Maar dat wil niet zeggen dat er géén kans bestaat. Sommige vrouwen hebben er dus wel last van.” De vrouwenarts somt op: “Bloedingen na plaatsing, buikpijn, misselijkheid, gewichtstoename, depressieve stemming, minder libido, zenuwachtigheid en acne. Dat zijn typische bijwerkingen.”

Kan je dik worden van de pil?

Seidell: “Uit die onderzoeken blijkt dat die pil bij de meeste vrouwen geen gewichtstoename tot gevolg heeft. Sommigen ervaren wel een geringe gewichtstoename, maar die is meestal tijdelijk (enkele maanden) en is vaak het gevolg van het vasthouden van vocht.

Hoeveel kilo kom je aan met de pil?

Het oestrogeen in de pil zorgt ervoor dat je lichaam sneller vocht opneemt en vasthoudt, wat voor extra kilootjes zorgt. Dit kan ervoor zorgen dat je gemiddeld 3 à 5 kilo bijkomt in het eerste jaar. Meestal verlies je die kilo’s wel weer en ook dat opgeblazen gevoel, die zware enkels of bredere vingers.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top